Digital aftrykstagning – er det så godt, som reklamen siger?

Tøver du fortsat, når det kommer til digital aftrykstagning? Tidligere har nøjagtighed og funktionalitet været de mest almindelige årsager til ikke at ville investere i digital aftrykstagning, men intraorale scannere er i dag præcis lige så gode eller tilmed endnu mere nøjagtige end traditionelle aftryk, hvilket er påvist i flere forskellige studier.

Funktionaliteten, når det gælder arbejdsflow og brugervenlighed, er indiskutabel. Så hvorfor tøve? Her er fem stærke grunde til at tage skridtet og gå over til digital aftryksscanning:


1. Spar tid og få mulighed for at tage imod flere patienter
Flere studier kan underbygge, at du sparer tid med intraoral scanning. Du behøver blot at sammenligne det digitale arbejdsflow med det analoge arbejdsflow, når det handler om at skabe æstetiske restaureringer. Det tager fem minutter at scanne en patient. Derefter er det færdigt! Det er ikke nødvendigt med aftryksmateriale, ingen venten på at PVS skal tørre, patienten slipper for opkastfornemmelsen af aftryksmaterialet, ingen klister i behandlingsrummet. Forskellen i arbejdsflowet er indlysende. Denne forandring betyder, at du får tid til overs til at tage imod flere patienter.


2. Drag nytte af den digitale præcisionog færre manuelle fejl
Der er mange studier, som dokumenterer nøjagtigheden ved intraoral scanning. Ved at udelukke traditionelle analoge aftryk fra arbejdsflowet eliminerer du også det, som de fleste laboratorier ville sige er deres største fejlkilde – nemlig dine aftryk. Dentale laboratorier siger, at det er meget lettere og mere nøjagtigt at arbejde med digitale aftryk. Desuden er den intraorale aftrykstagning en betydeligt enklere proces. Selvfølgelig er der en indlæringskurve, præcis som med alle andre nye arbejdsmåder, men når man først har lært teknikken at kende, er det en betydeligt hurtigere og enklere arbejdsproces.


3. Forenklet godkendelse af behandling
Det oprindelige formål med intraoral scanning var at digitalisere aftryksprocessen og anvende dataene til at skabe en restaurering. Nu er tiderne imidlertid skiftet. En meget værdsat funktion ved det digitale aftryk er at kunne vise både aktuel status samt planlagt udfald på de foreslåede behandlinger. Patienten får på denne måde bedre information og bliver mere involveret i sin behandling, hvilket også giver øget patientaccept. Funktioner til monitorering af patientens tandstatus vha. regelmæssige digitale aftryk og sammenligninger mellem disse gør det også muligt at spore og fastslå eksempelvis gingival retraktion, bruxisme og tændernes bevægelse.


4. Spar udgifter til aftryksmateriale og fragt
Afhængigt af hvordan arbejdsflowet ser ud i din praksis,kan der være betydelige besparelser ved at anvende en intraoral scanner. Det digitale arbejdsflow eliminerer én gang for alle behovet for materiale til traditionelle gipsaftryk samt udgifter til transport og lagerplads. Hvis du er ortodontist, kan du digitalisere alle dine modeller. Modeller fem år tilbage i tiden kan man i dag gemme på en harddisk eller i skyen.


5. Skab interesse hos dine patienter og bedre patientkomfort
Mens de fleste af os tænker på nøjagtighed og funktionalitet, når vi overvejer at scanne digitalt, er det vel egentlig fordelene for patienten, som burde være den primære årsag til, at du skal tage skridtet fuldt ud. Der findes flere studier, som bekræfter, at patienter foretrækker det digitale arbejdsflow. Og, som det var tilfældet med det studie, der blev gennemført af universitetet i Bern, School of Dental Medicine, er det ikke blot nogle få patienter, men alle patienter (100 %), som foretrækker det digitale flow. Den digitale tandpleje gør ofte indtryk på patienterne og får dem til at tale om og anbefale din praksis. Der findes mange artikler på Google, hvor tandlæger fortæller om den positive effekt, som den digitale teknik har haft i deres klinikker.

Læs mere om digital aftrykstagning her >

Del:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du bruger en forældet version af Internet Explorer. For at kunne anvende alle funktioner på vores websted skal du opgradere din browser. Klik på linket nedenfor for anvisninger om, hvordan du opdaterer din browser.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the link below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Bruger du Windows XP som styresystem?
Microsoft yder ikke længere support på styresystemet Windows XP, og der kommer ikke flere sikkerhedsopdateringer. Hvis du bruger Windows XP i dag, anbefaler vi dig at opgradere dit styresystem til Windows 10, eftersom Windows XP ikke understøtter nutidens teknologi

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.