SV | NO | DK     Log in | Bestill: 7021 1626 | Support: 4366 2246

 


Vores ansvar

Vi hos Unident synes, det er på eget ansvar, både som virksomheder og medmennesker at gøre, hvad vi kan for at gøre en forskel. Ved at støtte Operation Smile, som er vores ven organisation, håber vi at kunne gøre en forskel. I det mindste for en lille del af alle dem der har mest brug for det.

Operation Smiles medicinske frivillige, bruge deres evner og engagement til at ændre livet for tusindvis af børn verden over. Visionen er, at intet barn i verden skal være krænket eller tvunget til at leve underdanigt på grund af utilstrækkelig behandling. Denne vision støtter vi hos Unident op om.

 

Herunder beskriver Operation Smile, hvorfor der er brug for dem, og hvad de bidrager med:

Hvert tredje minut fødes et barn med læbe, kæbeproblem eller ganespaltning et sted i verden. I mange lande er disse børn tvunget til at leve et meget hårdt liv. De risikerer at blive mobbet og udsat for fordomme og chikane. Det tvinger dem til isolation og ensomhed. Mange af dem kommer aldrig i skole.

Operation Smile er en international bistandsorganisation etableret i USA i 1982. Organisationen har mere end 5.000 medicinske frivillige fra 80 forskellige lande, heraf ca. 200 i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Langtidsarbejde gøres for at opbygge landenes færdigheder og ressourcer ved at bygge og drive permanente klinikker. Klinikkerne der ud over operationer, også tilbyder tandpleje, ernæringspleje og mulighed for at møde en taleterapeut.

  

 

Zara Larsson i Ghana

Den svenske sanger og artisten Zara Larsson møder patienter i en patientbolig i Koforidua, Ghana. Zara, hendes søster og deres mor tilbringer en uge på en medicinsk mission sammen med Operation Smile. Her står hun med Sanatu, der har levet med hareskår hele sit liv, men nu håber at få en operation.
Foto: Zute Lightfoot

Se verdenskunstner Zara Larsson på stedet i Ghana for at følge nogle af de svenske medicinske frivillige arbejde..  

"Jeg er begejstret for at rejse til Ghana og opleve, hvordan det er at se, hvordan Operation Smile ændrer børns fremtid. Tusindvis af børn bliver mobbet og isoleret på grund af deres udseende, og for nogle børn handler det om liv eller død, fordi de ikke kun får taleproblemer, men også vanskeligheder med at spise. Jeg håber at jeg via min platform vil være i stand til at informere mere om, at en sådan lille, hurtig og forholdsvis billig operation kan ændre alt for et barn, og dermed drive flere penge ind i projektet.”

Det er faktisk ret nemt at gøre en forskel for disse børn, og der fødes hele tiden nye børn, der har brug for kirurgi, siger Zara Larsson.

 

Smilende Nazifa

Nazifa levede de første fire år i mørke. Hendes forældre ønskede at beskytte hende mod omgivelserne og de børn, der kastede sten på hende. Hun blev født med en læbefejl, der gav ændringer i hendes ansigt. Men da Operation Smile relief agenturet kom til Etiopien, fik hun chancen for operation og et nyt liv.

Se filmen om Nazifa her >

 

Petra om hendes stærke møde med Joyce

Hør frivillig og plastikkirurgen Petra Peterson fortælle om sit stærke møde med Joyce og hvorfor Operation Smile er nødvendig.

< Se film her